maanantai 27. helmikuuta 2017

Fitness ja vegaanius

Lihansyöjäin fitnekseen verrattuna vegaaninen fitness ei eroa siitä juuri muuten kuin että vegaani ei muokkaa kehoaan kenenkään toisen kehon kustannuksella.

Minulle on mahdollista nostella painoja valoisin mielin vain kun tiedän ettei kenenkään tarvitse syntyä orjuuteen ja kärsimykseen ja kuolla sen vuoksi että minä haluan muhkeamman musculus gluteus maximuksen.

Tietenkin tekin jotka kasvatatte kehoanne toisten ruumiilla varmasti treenailette hyvillä mielin enkä minä ole täällä missään nimessä ketään tuomitsemassa. Se että kirjoitan asioista niiden oikeilla nimillä ei tarkoita tuomitsemista eikä liiemmin edes provosointia.

Rehellisyyden nimessä myönnän toki toivovani että tämä puheenparteni herättelisi hitusenkin sitä päivätietoisuuden osaa jossa asustaa vastuu ihmisenä, älykkäämpänä olentona eläinten mahdollisuudesta elää onnellisena. Siitä ettei eläinten ainakaan tarvitse syntyä ja vieläpä synnyttää omia lapsiaan sitä varten että me ihmiset saisimme käyttää heidän kehonsa omiin tarkoituksiimme.

Itselläni on myös monia alueita tietoisuudessa jotka uinuvat autuaan
tietämättömänä mahdollisista kärsimyksistä joita aiheutan ja toivonkin että minua niistä kaikista ajallaan muistutellaan että voisin hereille havahtua.
Maailma ja me ihmiset olemme vielä tässä vaiheessa, emme valmiita yksikään ja siksipä onkin mahtavaa että voimme toisiamme herätellä kun toinen meinaa sokeana ajaa ojaan. Silloinkin olisi hyvä pystyä lempeästi ravistelemaan eikä huutaa niin että toinen varmasti säikähtää ja sinne ojaan suistuu.

Olen ollut syömättä lihaa koko aikuisikäni mutta maitotuotteet jätin vasta kun itsestäni tuli äiti. Välillä tuntui etten saa happea kun ahdisti niin paljon se että lehmältä viedään vastasyntynyt lapsi pois miltei heti synnytyksen jälkeen. Niin tolkuttoman julmaa! Siinä kun ei kertakaikkiaan ole mitään eroa siihen että itselleni tehtäisiin samoin. En voinut enää mitenkään nauttia kermavaahdosta joka oli siihen asti ollut luksusherkkuni.

Hassua on etten maitoherkuista kaipaa enää yhtäkään.
Ihanaa on että maailma on aivan selvästi availemassa silmiään tämän asian suhteen.
Sen voi jokainen nähdä vaikkapa lähikaupan jäätelöaltaasta, kuinka monia erilaisia herkullisia vegaanisia jäätelöitä on tarjolla. Vielä ne ovat vähän kalliimpia useimmat mutta sekin kyllä muuttuu hiljalleen.


vegaani palautusjuoma


Tässäpä vielä palautusjuoman ohje jota itse käytän tällä hetkellä.

1/2dl hamppuproteiinia
1/2dl riisiproteiinia makuna suklaa
1rkl raakakaakaojauhetta
1rkl intiaanisokeria
1tl spirulinaa
Päälle 2.5dl vettä tai kauramaitoa ja banaani kylkeen. Kyllä maistuu ja haba kasvaa😊
Tähän väliin pari leuanvetokuvaa

leuanveto
Ylös

leuanveto
..ja alas


Rakastetaan toisiamme.

Jemina

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kysy tai kommentoi rohkeasti, katsotaan mitä asialle voi tehdä :)