tiistai 9. toukokuuta 2017

TARVITAANKO PROTEIINILISÄÄ?PROTEIINIA PALARISSA JA LAUTASELLA

 

 

vegaaniset proteiinijauheet
VEGAANISET PROTEIINILISÄT


Ovatko proteiinilisät tarpeellisia vai riittääkö ruuasta saadut proteiinit?
Kuinka paljon proteiinia tulisi päivässä saada, entä lisätä palariin?
Näihin kysymyksiin vastaan tänään parhaan tietämykseni mukaan.


Paljon on tänäpäivänä puhetta proteiinista, fitnessin parissa puurtajien ja koko kansan kesken.
Yhtä paljon kuin karppauksesta muutama vuosi sitten.
Nykyään on onneksi hiilihydraatitkin taas sallittuja ja jopa suositeltavia niille jotka liikkuvat ja pitävät huolta kehostaan.

Sitten on lukemattomia proteiinilisiä myynnissä kaikkialla, netissä ja lähikaupoissa eikä proteiinien mainonnalta välty ainakaan täällä länsimaissa juuri muualla kuin ehkä maan alla.

Erityisen agressiivista on rintamaitotuotteiden proteiinimainonta.
Maitorahkaa myydään ihmisille lisäämällä niiden proteiinipitoisuutta ja kertomalla heille etteivät he voi elää eivätkä varsinkaan kasvattaa lihaksia ilman maitoproteiinia.

Lehmänmaitoproteiini on vielä tällä hetkellä edullisinta proteiinia koska rintamaitotalous saa parhaimmat tuet toimintaansa.
Eli silkkaa politiikkaa joka ei perustu rakkaudelle tahi humaanisuudelle ylipäänsä.

Heraproteiinivalmisteiden lisäksi markkinoilla on kuitenkin myös paljon vegaanisia kasviproteiineja.
Hamppuproteiini jossa on kaikki tarvittavat aminohapot, riisiproteiini jossa on optimaalinen imeytyvyys, soija-, herne-, ja vehnäproteiinia sekä puhtikauraa ja vielä mitä.hamppuproteiini
HAMPPUPROTEIINILOUHOS 

                                 (Upea tummanvihreä väri ei päässyt lähikuvassa oikeuksiinsa)

 

 

 

 

OVATKO NÄMÄ LISÄT SITTEN TARPEELLISIA VAI SILKKAA HYPETYSTÄ?Se mitä itse olen ymmärtänyt asioita melko tiiviisti seuranneena, sekä omakohtaisesti kokeneena on että sinällään proteiininsaantia ei ole tarpeen lisätä yli sen puolitoista grammaa per painokilo päivässä mutta proteiinilisä on silti tarpeen.
Siis mitä?

Noh, ihan yksinkertaisesti treenin jälkeen on hyvä tankata hyvin imeytyviä proteiineja sekä hiilihydraatteja jotta lihaksiin tulleet mikrovauriot saisivat välittömästi materiaa korjaantumiseen.
Toisin sanoen jotta lihasten palautuminen treenistä voisi alkaa heti treenin jälkeen.

Mutta tämä proteiinilisä treenin jälkeen tulisi sitten huomioida päivän muissa ruokailuissa eli jättää se määrä proteiineja pois lautaselta mitä tuohon palariin upposi.


Toki jos treenaat ihan ärjyn kovaa ja tähtäät maksimaaliseen lihaskasvuun niin silloin voi olla tarpeen saada proteiinia 2,5 grammaa per rasvaton painokilo päivässä.
Jos taas et liiku ollenkaan niin varmaan yksikin gramma per painokilo riittää.


 

KUINKA PALJON PROTEIINIA PALARIIN KANNATTAA LAITTAA?Hamppu- ja riisiproteiinia, joita suosittelen koko sydämestäni käyttämään, tulee laittaa 1 desilitra eli noin 50 grammaa palautusjuomaan.
Tässä määrässä riisiproteiinijauhetta on n. 36 grammaa proteiinia ja desissä hamppuproteiinijauhetta n. 25 grammaa proteiinia.

Itse käytän palarissa yleensä kumpaakin eli puoli desiä riisi- ja puoli desiä hamppuproteiinijauhetta.
Sen lisäksi raakakaakaojauhetta sekä ripaus intiaanisokeria ja vielä banaani kylkeen niin on hiilihydraatitkin varmistettu.

Macajauhe sopii raakakaakaojauheen kanssa palariin hyvin sillä se lisää testosteronituotantoa jolloin myös lihakset saavat hyvää kasvua.
Minä en harmikseni voi macajauhetta käyttää sillä se saa vatsani vaivaiseksi.
Aion silti vielä antaa sille mahdollisuuden jossain vaiheessa.Hamppuproteiinia voit ostaa täältä ja riisiproteiinia makuna suklaa löytyy täältä.

Macajauhetta sen sijaan löytyypi täältä.

 

 

 

 

MILTÄ ATERIALTA PALARISTA SAATAVAT PROTEIINIT KANNATTAA MIINUSTAA?

 


Tämä riippuu melko monesta asiasta, tai ainakin siitä mihin aikaan päivästä treenaat.

Jos treenaat vasta illalla niin jätä proteiinitankkaus pois aamupalasta ja keskity sen sijaan hiilihydraatteihin ja vitamiineihin joista saat energiaa päivään.

Seuraavilla aterioilla voit jo syödä oman normaalimääräsi proteiineja.
Pari tuntia ennen treenejä kannattaa syödä hyvin sekä proteiineja että hiilihydraatteja.

Vielä puoli tuntia ennen treeniä voit siemaista vaikkapa lasillisen mustikkakeittoa jotta vireystila pysyy hyvänä koko treenin ajan eikä puhti lopu kesken.

Jos taas treenaat heti aamulla niin silloin aamupalaan kannattaa sisällyttää proteiineja (kuten hamppuproteiinia tai maapähkinävoita kaurapuurossa) ja jättää ne sitten myöhemmin pois, ei kuitenkaan treenien jälkeiseltä aterialta koska silloin vielä lihakset ovat hyvin vastaanottavaisia (pari tuntia treenin jälkeen) ja niille kannattaakin suoda kaikki mahdollinen apu.


jemina
JEMINA ITSE :)Tehokkaita treenejä ja hyviä palautumisia toverit!💙 Jos haluat uudet juttuni uunituoreina, käy tykkäämässä blogini FACEBOOK -sivusta tai
Follow my blog with Bloglovin 
tai seuraa Blogit.fi
JeminaEi kommentteja :

Lähetä kommentti

Kysy tai kommentoi rohkeasti, katsotaan mitä asialle voi tehdä :)