tiistai 20. kesäkuuta 2017

VEGAANINEN TÄYTEKAKKU



vegaaninen täytekakku
PÄHKINÄSUKLAATÄYTEKAKKU







Tämä vegaaninen pähkinäsuklaatäytekakku on maistunut aina ja ihan kaikille, vauvasta ikäloppuihin, vegaanista barbaariin :)
Joten jos haluat takuumaistuvan kakun kaikille, tämä on oikea valinta, usko pois.




POHJA




- 150g margariinia (vegaaninen keiju)

- 2dl sokeria

- 4,5dl vehnäjauhoja

- 2,5dl kasvimaitoa

- 0,25dl vaniljasokeria

- 2rkl omenaviinietikkaa/etikkaa

- 3tl leivinjauhetta

- 1tl soodaa

+ vuoan voiteluun margariinia ja korppujauhoja



Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää kuivat aineet vaahtoon.
Lopuksi lisää nesteet.


Paista irtovuokapohjassa, 175 asteisessa uunissa n. 35 minuuttia tai halutessasi kahdessa osassa n. 20 min kumpaakin.

Minä paistan pohjan aina kahdessa osassa sillä kakun halkaisu ei tosiaankaan ole mielipuuhiani ja tällä tavoin saa takuuvarmasti kaksi täydellistä puoliskoa.

Anna pohjan aina jäähtyä kunnolla ennen kuin otat sen pois vuoasta, sillä jäähtyneenä se irtoaa ehjänä.






TÄYTE






vegaaninen hasselpähkinälevite
KAKUN TÄYTE VALMISTUU SEKOITTAMALLA






- 1dl vegaanista hasselpähkinälevitettä

- 2dl vatkattua soija- tai kaurakermavaahtoa


Vatkaa soija- tai kaurakerma sähkövatkaimella vaahdoksi.
Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi massaksi.


Vegaanista hasselpähkinälevitettä saa ainakin vegekaupasta.
Alla oleva VALSOIA hasselpähkinälevite on hyvin lähellä vegaanitonta nutellaa, itse asiassa ei edes huomaa eroa ainakaan kakuntäytteessä.






valsoia vegaaninen hasselpähkinälevite
VEGAANINEN HASSELPÄHKINÄLEVITE







KAKUN VALMISTUS






vegaaninen täytekakku
KUMMANKIN POHJALEVYN PÄÄLLE PÄHKINÄSUKLAATÄYTETTÄ







Levitä täytettä ensimmäisen pohjalevyn päälle ja nosta toinen pohjalevy tämän päälle.
Kostuta kasvimaidolla ylempi pohjalevy, anna imeytyä hetki ja levitä loput pähkinäsuklaatäytteet ylemmän pohjalevyn päälle.

Levitä soija- tai kaurakermavaahtoa koko kakun päälle ja sen jälkeen voit koristella kakkua kermavaahtopursottimella tai haluamallasi tavalla.
Voit myös jättää kakun keskustan paljaaksi niin että pähkinäsuklaalevite jää näkyviin.






JÄMÄKÄMPI KERMAVAAHTO -PAREMPI KORISTELUUN



Jämäkämpää vaahtoa saat kun laitat purkin vaahtoutuvaa soijakermaa kattilaan ja sekoitat 0,5tl vegegeeliä tai agar agar -jauhetta siihen, kuumennat kiehuvaksi, sammutat levyn ja keittelet vielä hiipuvalla levyllä 2 minuuttia koko ajan vispaten.

Tämän jälkeen anna jäähtyä ja laita jääkaappiin yöksi.

Aamulla vatkaa kylmä soijakermahyytelö normaalisti sähkövatkaimella vaahdoksi ja käytä heti kakun koristeluun.

Jos haluat värjätä vaahtoa niin laita elintarvikeväriä heti alussa kylmään soijakermaan vegegeelin tai agar agar -jauheen kanssa.

Kuvassa olevaan kakunkoristeluvaahtoon laitoin liian vähän vegegeeliä joten vaahdosta ei tullut tarpeeksi jämäkkää, siksi lisäsin tähän reseptiin jauheen määrää.


Toinen vaihtoehto jämäköittää kermavaahtoa on lisätä vaahtoon alpron maustamatonta go on -soijarahkaa jolloin vaahdosta tulee tuhdimpaa ja täten myös säilyttää muotonsa paremmin pursotettaessa.
Makukaan ei tästä pilaannu.
Sekoita yhden soijakermapurkin vaahtoon 3-4rkl rahkaa.






alpro soijakermavaahto
ALPRON SOIJAKERMAVAAHTO








Mukavia kakunvalmistushetkiä toverit!




💙 Jos haluat uudet juttuni uunituoreina, käy tykkäämässä blogini FACEBOOK -sivusta tai
Follow my blog with Bloglovin 
tai seuraa Blogit.fi  





Fitnessterveisin


Jemina








 



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kysy tai kommentoi rohkeasti, katsotaan mitä asialle voi tehdä :)