lauantai 15. heinäkuuta 2017

SUKLAAMOUSSEKAKKU, VEGAANINEN



vegaaninen suklaamoussekakku







Voimakkaan suklainen, tuhti, makuhermot kyllästävä suklaamoussekakku.
Kakku joka on varma valinta mihin tahansa juhliin kuten synttäreille, häihin, ylioppilasjuhliin, kaikkiin kissanristiäisiin.



Tämä suklaakakku on vegaaninen vaikkei sitä varmasti tulisi kukaan ajatelleeksi sillä suklaisuus ja muhkeus täyttävät kaikki aistit -ja vatsan- tätä syödessä.
Rapea keksipohja on se kevein asia tässä juhlaherkussa.

Kaiken lisäksi tämä on todella helppo tehdä.





RESEPTI


POHJA




- 200g digestivekeksejä

- 75g vegaanista margariinia (sininen keiju)



Murskaa keksit kaulimella muovipussissa.
Sulata margariini kattilassa ja sekoita keksinmuruset siihen.

Laita halkaisijaltaan 21-24cm irtopohjavuokaan leivinpaperi pohjalle ja painele keksipohja siihen hyvin, tasaiseksi.
Laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.







TÄYTE




- 200g vegaanista tummaa suklaata (Lidlin reilun kaupan 70% tumma suklaa)

- 2,5dl soijavispiä (alpro)

- 150g silken tofua eli pehmeää tofua

- 0,25dl vaniljasokeria




Vatkaa soijavispi sähkövatkaimella kuohkeaksi, n. 2 min.
Valuta tofusta ylimääräinen vesi pois ja painele talouspaperilla kuivaksi.
Murenna tofu soijavispin joukkoon, lisää vaniljasokeri ja vatkaa vielä hetki sähkövatkaimella, kunnes täyte on sileää.
Sulata suklaa vesihauteessa täysin sileäksi ja kaada heti täytteen joukkoon, vatkaa voimakkaasti käsivispilällä.

Kaada täyte pohjan päälle, painele kunnolla ettei mihinkään jää tyhiä kohtia.
Tasoita täytteen pinta ja laita jääkaappiin jähmettymään yön yli tai vähintään 3-4 tuntia.







KUORRUTUS




- 100g vegaanista tummaa suklaata (Lidlin reilun kaupan 70% tumma suklaa)

- 0,75dl soijavispiä




Kuumenna soijavispi kattilassa, ei kuitenkaan kiehuvaksi.
Lisää paloiteltu suklaa ja sekoittele kunnes suklaa on sulanut täysin sileäksi.
Kaada kuorrutus täytteen päälle ja levitä.
Jos kuorrutus tuntuu liian juoksevalta niin odota hetki että se ehtii hieman jähmettyä ja kaada sitten täytteen päälle.

Laita heti jääkaappiin jähmettymään, tunti kaiketi riittää jo hyvin.


Kakun voi myös pakastaa ja nostaa jääkaappiin tarjoilua edeltävänä iltana yöksi sulamaan.
Erityisesti jos haluat valmistaa enemmän näitä kakkuja joitain juhlia varten.


Itselläni tuli kuorrutuksesta hieman liian paksua jolloin se ei levittynyt tasaisen sileäksi kakun päälle vaan se piti levittää ja se jäikin tuollaiseksi epätasaiseksi ja tosiaan turhan paksuksi.
Siksi lisäsin tähän reseptiin soijavispin määrää jolloin kuorrutuksesta tulee luonnollisesti juoksevampaa.

Kaataessasi kuorrutusta voit antaa sen joistain kohtia valua hallitusti yli reunojen, joka oli siis minunkin tarkoitukseni jos kuorrutus olisi ollut juoksevampaa.
Kuitenkin niin että moussereunaa jää myös näkyviin.






vegaaninen suklaamoussekakku
RUNSAS JA TÄYTELÄINEN SUKLAAMOUSSE JA RAPEA KEKSIPOHJA






vegaaninen reilun kaupan tumma suklaa
LIDLIN TUMMA SUKLAA JOTA KÄYTIN KAKUSSA, YHTEENSÄ 3 LEVYÄ (1 LEVY = 100g)






Tätä kakkua ei todellakaan tarvitse syödä kuin pienen viipaleen kun on jo aivan kylläinen.
Yhdestä kakusta riittää siis ainakin kymmenelle ihmiselle hyvin, varsinkin jos on muitakin kakkuja ja herkkuja tarjolla.
Silloin ihmiset yleensä ottavat hieman pienempiä viipaleita.

Tämän kanssa saattaa tosin käydä niin että kaikki haluavat ottaa juuri tätä kakkua sen isoimman viipaleen, niin puoleensavetävän näköistä ja voimakkaan suklaisen tuoksuista tämä on :)

Täytyy sanoa että itse söin sitä päivän aikana yhteensä kolme pientä viipaletta ja viimeisen kohdalla tuli jo melko huono olo.

Seuraavaksi kun tätä kakkua joskus teen niin tiedän että vaikka kuinka houkuttaisi niin syön vain sen yhden viipaleen.


Suosittelen testaamaan, on älyttömän helppo valmistaa ja niin hitonmoisen hyvää!

Mielestäni tästä tuli eniten sellaisen 'oikean' kakun oloinen ja makuinen mitä olen koskaan tehnyt, kelpaisi olla tarjolla jossain konditoriassakin, tai missä tahansa kahvilassa.
Ainakin jos tuon kuorrutuksen olisin tehnyt heti juoksevammaksi ja siten saanut myös sileäksi.



Tämä ei ole fodmap friendly mutta itse en sen kummempia oireita silti saanut, paitsi sen kolmannen palan jälkeisen huonon olon joka uskoakseni johtui silkasta kakun tuhdista suklaisuudesta.



Nautinnollisia kesäjuhlia kaverit!



💙 Jos haluat uudet juttuni uunituoreina, käy tykkäämässä blogini FACEBOOK -sivusta, tai
Follow my blog with Bloglovin 
tai seuraa Blogit.fi 





Fitnessterveisin


Jemina













Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kysy tai kommentoi rohkeasti, katsotaan mitä asialle voi tehdä :)