sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

VEGAANINEN LAKRITSIJÄÄTELÖ



vegaaninen lakritsijäätelö








Miksen ole tätä aiemmin keksinyt?
Kotitekoinen lakritsijäätelö on herkullista, ihanaa!
Tämä on tietenkin vegaaninen ja vieläpä sokeriton, eli valkoista tai muunkaan väristä sokeria ei ole lisätty ja silti makeutta on vallan riittävästi, luonnollisesti.

Ja jee, tämä on myös fodmap friendly!

Tämä ei myöskään sodi fitnesselämää vastaan sillä mitään tolkuttomia ainesosia tässä ei ole.
Toki ahmimalla mitä tahansa saa kaikki kivat fitnessvaikutukset kaikkoamaan :)

Tarvitset neljä ainesosaa (no itse asiassa viisi koska tähän tulee myös merisuolaa), ison kulhon, haarukan, pakastimen sekä hieman aikaa jäätymiseen.

Hieman aikaa on pakastimesta riippuen nelisen tuntia, siinä ajassa saa parhaimman lopputuloksen koostumuksen suhteen.

Tämä on siis niin hyvää ja laadukasta, ihka oikeaa jäätelöä!

Tärkein (ja vaikein) juttu on jaksaa odottaa sen neljä tuntia, ja silloin täytyy myös olla jossain lähettyvillä sillä jäätelöä täytyy tosiaan käydä tunnin välein sekoittamassa huolellisesti jotta koostumuksesta saa parhaimman, jäätelömäisen.







vegaaninen lakritsijäätelö
VEGAANISEN LAKRITSIJÄÄTELÖN AINEKSET







RESEPTI

2-4:lle


- 2 keskikokoista banaania

- purkki kiinteää kookosmaitoa

- 2dl kaurajogurttia

- 2rkl raakalakritsijauhetta (hienopölyksi jauhettua juurta, esim. urtekramin luomulakritsijuurijauhe)

- pari ripausta merisuolaa




Soseuta banaanit, lusikoi kookosmaidon kiinteä osa sekaan ja lisää kaurajogurtti.
Sekoita joukkoon lakritsijauhe ja pari ripausta merisuolaa.

(Laita lakritsijuurijauhetta ja suolaa ensin vähemmän ja tarkista makusi mukaisuus.
Mielestäni tällä määrällä tulee paras vahvuus makuun.)

Laita kulho pakastimeen.
Tunnin päästä käy sekoittamassa jäätelö tasaiseksi, kaikki jäätyneet reunat mukaan.
Toista sama tunnin välein, niin monta kertaa kuin tarvitaan.

Joka kerralla kun käyt sekoittamassa jäätelöä niin kannattaa myös 'vatkata' sitä lusikalla, tai sekoittaa todella voimakkaasti niin että jäätelöstä tulee mahdollisimman sileää ja notkeaa.
Näin koostumuksesta saa kaikista parhaan.

Muista että jäätelön sekoittelu on ehdottomasti tärkein vaihe onnistuneeseen lopputulokseen.
Tietysti myös ainesten oikea määrä on tärkeää.



Vinkit!

Voit käyttää myös mustaa lakritsijauhetta joka on voimakkaamman makuista kuin lakritsijuurijauhe ja silloin sitä laitetaan hieman vähemmän.

Kookosmaito on parempaa jos se on kiinteää, eli ei lainkaan juoksevaa.
Tämän voit tarkistaa kaupassa hölskyttämällä purkkia.
Kookosmaitopurkki kannattaa myös laittaa jo edeltävänä päivänä jääkaappiin jähmettymään ja kylmettymään.

Koostumuksen kannalta olen huomannut että Rainbown kookosmaito säilykepurkissa on vaan paras, se on kokonaan kiinteää eikä nestettä paljoakaan ole.







kiinteää kookosmaitoa
RAINBOWN KOOKOSMAITO ON KIINTEÄÄ






Katso myös toinen herkullinen reseptini ANANAS-MAAPÄHKINÄJÄÄTELÖ.


Sitten vaan nautinnollisia kesähetkiä toverit :)




💙 Jos haluat uudet juttuni uunituoreina, käy tykkäämässä blogini FACEBOOK -sivusta tai 
Follow my blog with Bloglovin 
tai seuraa Blogit.fi





Jemina


















Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kysy tai kommentoi rohkeasti, katsotaan mitä asialle voi tehdä :)