perjantai 11. elokuuta 2017

HELPPO IDÄTYS



Edellisessä postauksessani VEGAANINEN VOILEIPÄATERIA kun hieman sivusin aihetta niin ajattelin tällä kertaa kertoa kuinka helppoa idätys tosiaan on, jotta mahdollinen kynnys siihen hommaan madaltuisi.





idätyspurkki
KIERREKANNELLINEN PURKKI IDÄTYKSEEN




Tällainen IKEAsta ostettu purkki jossa kierrekansi on meillä käytössä.
Oiskohan joku parin kolmen litran kokoinen joten idut mahtuu hyvin turpoamaan siellä.

Koska ilman täytyy päästä hyvin kiertämään idätysastiassa olemme tehneet kunnon tee-se-itse-ratkaisun asiaan, yksinkertaisesti tekemällä reikiä kanteen :)





idätyspurkin kansi
REIKIÄ IDÄTYSPURKIN KANNESSA





Muistan vieläkin lämmöllä kuinka me kolme-neljä vuotta sitten miehoni kanssa sytytimme kynttilän, otimme pihdit käteen ja pienet naulat pihteihin, lämmitimme naulaa kynttilän liekissä ja teimme kanteen kymmeniä pieniä reikiä.
Mukavaa ja intensiivistä yhteistä puuhailua, tekee hyvää suhteellekin kun ollaan yhteisellä asialla :)

Tämä purkki on meillä ollut siitä asti käytössä ja idätämme suhteellisen usein, joten kokemuksella voin sanoa että toimii.

Tottakai erilaisia idätysastioita on valmiina myynnissä ja variaatiot ovat loppumattomat.

Ensin mietimme jotain harsoa mutta sitä ei saa pysymään yhtä varmasti paikoillaan kun purkki on ylösalaisin.





IDÄTYS TAPAHTUU NÄIN 



1.

Huuhtele pari desiä kuivattuja mungpapuja, tai muita idätykseen sopivia papuja tai siemeniä.
Laita kulhoon ja kaada raikasta kylmää vettä päälle niin että pavut ovat kunnolla veden peitossa.
Jätä yöksi veteen likoamaan.

Aamulla kaada vesi pois ja laita uutta raikasta vettä päälle.
Illalla kaada vesi pois ja kaada idut idätyastiaan.




2.

Täytä purkki vielä vedellä, kierrä kantta hieman kiinni, pidä kannesta varmistukseksi kiinni ja valuta enimmät vedet pois.
Vesi valuu nopeammin kun kansi ei ole kunnolla kiinni.

Kierrä kansi paremmin kiinni, laita purkki astiakaappiin hieman kallelleen, kansi alaspäin valumaan.
Voit laittaa purkin myös syvän lautasen päälle samalla tavoin kallelleen.

Idut täytyy pitää valolta suojattuna mutta tarpeeksi ilmavassa paikassa joten astiakaappi on mitä oivallisin tähän tarkoitukseen.



3.
 
Huuhtele idut kerran päivässä kuten kohdassa kaksi, tai aamuin illoin ehkä vieläkin parempi.
Idut valmistuvat suunnilleen kolmessa päivässä jolloin siirrä koko purkki jääkaappiin, sillä tuskin kerralla saat sellaista määrää ituja syötyä :)

Idut säilyvät jääkaapissa ainakin viikon.





 
mungpavun ituja
RAIKKAITA, ROUSKUVIA JA SUPERTERVEELLISIÄ ITUJA






Mungpavun idut ovat todella proteiinipitoisia ja sen lisäksi niissä on paljon b-ryhmän vitamiineja sekä a- ja c-vitamiinia.
Todellista superruokaa siis!

Mukavia idätyshetkiä ja potkua päivään toverit!







jemina







💙 Jos haluat uudet juttuni uunituoreina, käy tykkäämässä blogini FACEBOOK -sivusta tai
Follow my blog with Bloglovin 
tai seuraa Blogit.fi




Vegaanisin fitnessterveisin


Jemina 













Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kysy tai kommentoi rohkeasti, katsotaan mitä asialle voi tehdä :)