torstai 3. elokuuta 2017

VEGAANINEN SUKLAAJÄÄTELÖ PÄHKINÄKINUSKIKASTIKKEELLA



vegaaninen suklaajäätelö pähkinäkinuskikastikkeella







AAAARRGHHH!!!
Tulin tehneeksi taas jotain aivan ylimalkaisen tolkuttoman turmiollisen hyvää.

Tämä syntyi ajatuksesta tehdä kotona mahdollisimman samanlaista jäätelöä kuin se rakastamani vegaaninen kolmen kaverin suklaajäätelö.

Lopputulos oli aivan liian makea, puolet vähemmän makeutusta olisi riittänyt enemmän kuin hyvin.

Joten tähän reseptiin laitan sen tolkullisemman määrän sokeria, vaikka onhan sekin melko paljon.

Tämä on siis tietysti vegaaninen, myös fodmap friendly mikäli käytät kaurajugurttia mutta fitnessin kanssa tällä ei ole yhtään mitään tekemistä :)
Paitsi saa tällä potkua treeneihin!






vegaaninen suklaajäätelö kotona
KINUSKIKASTIKETTA JA SUOLAPÄHKINÖITÄ SULASSA SOVUSSA VEGAANISEN SUKLAAJÄÄTELÖN KANSSA






RESEPTI 





JÄÄTELÖ 



- 1 purkki (rainbow) kookosmaitoa

- 2 dl soija- tai kaurajugurttia (alpro kookossoijajugurtti)

- 1 levy pandan vegaanista tummaa suklaata


Lusikoi kookosmaidon kiinteä valkoinen osa kulhoon.
Lisää jugurtti ja sekoita tasaiseksi. 
Sulata suklaa vesihauteessa.
Kaada suklaasula heti kulhoon ja sekoita käsivispilällä voimakkaasti jotta seoksesta tulee tasainen.
Laita pakastimeen.




PÄHKINÄKINUSKIKASTIKE 



- 1 dl sokeria (muscovado, intiaanisokeri, ruokokidesokeri yms.)

- 2 rkl kookosöljyä

- 0,5 dl kauramaitoa

- 1 dl suolapähkinöitä (maapähkinöitä)


Laita kaikki ainekset pähkinöitä lukuunottamatta kattilaan ja sulata tasaiseksi.
Keittele miedolla lämmöllä muutama minuutti, puulastalla sekoitellen pohjaa ja laitoja myöten.
Nosta pois liedeltä.
Sekoita joukkoon pähkinät.
Jätä odottamaan.

Käy tunnin välein sekoittamassa jäätelöä, kaikki jäätyneet osat laidoilta ja pohjasta mukaan.
Sekoita voimakkaasti jotta jäätelöstä tulee mahdollisimman tasaista ja kuohkeaa.

Jäätelön on hyvä olla pakastimessa vähintään neljä tuntia, kauemminkin ainakin jos on hiemankin tehottomampi pakastin.

Ja aina tunnin välein muista käydä sekoittamassa.

Kolmen tai neljän tunnin kuluttua siirrä jäätelö annoskulhoihin niin että laitat ensin hieman jäätelöä pohjalle, sitten pähkinäkinuskikastiketta, sitten taas jäätelöä ja toinen sattuma kinuskipähkinöitä.
Jatka näin kunnes kaikki ainekset ovat mukana.

Anna jäätyä vielä tunti tai kaksi.

Nauti!






itsetehtyä vegaanista suklaajäätelöä pähkinäkinuskikastikkeella





Katso myös aiemmat vegaaniset jäätelöreseptini LAKRITSIJÄÄTELÖ & ANANASPÄHKINÄJÄÄTELÖ 





💙 Jos haluat uudet juttuni uunituoreina, käy tykkäämässä blogini FACEBOOK -sivusta tai
Follow my blog with Bloglovin 
tai seuraa Blogit.fi




Vegaanisella sydämellä 


Jemina 














Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kysy tai kommentoi rohkeasti, katsotaan mitä asialle voi tehdä :)